Начало Бокс Бивш шампион на WBC съди Спортната комисия
0

Бивш шампион на WBC съди Спортната комисия

Бивш шампион на WBC съди Спортната комисия
0

Бившият шампион в средна категория на WBC Хулио Сезар Чавес-младши заведе дело срещу спортната комисия в Невада с искане да се премахне временната дисквалификация, наложена му миналия месец за отказ да премине допинг тест.

Чавес-младши се готви за двубой срещу Даниел Джейкъбс. По време на подготовката му пристигнаха представители на WADA, който пожелаха да му направят тест. Боксьорът отказа, тъй като проверяващият не успял да легитимира правомощията си с никакви документи.

Случаят бе разгледан на 20 ноември на заседание на Спортната комисия на Невада, която наложи временна дисквалификация на Чавес. Въпросът за отстраняването му ще бъде разгледан на заседание на комисията на 18 декември, което застрашава битката с Джейкъбс, която е планирана за 20 декември.

В съдебния иск, заведен в съд на щата Невада, адвокатите на Чавес-младши твърдят, че Държавната комисия по спорта не е имала право да дисквалифицира боксьора, тъй като по същото време той не е имал боксов лиценз за щата Невада.

Подобен инцидент се случи тази година с Джарел Милър, който провали няколко допинг теста, но тъй като нямаше боксов лиценз по това време и съответно официално не се считаше за професионален спортист, нито една спортна комисия не можа да му наложи никакви санкции. В крайна сметка той получи само шестмесечно спиране на правата от WBA.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.