Начало Бокс Бившият треньор на Головкин: Канело е най-добрият

Бившият треньор на Головкин: Канело е най-добрият

Бившият треньор на Головкин: Канело е най-добрият
0

Не само Оскар де ла Оя мисли, че Саул Канело Алварез е най-добрият боксьор в момента. Бившият главен треньор на Генади Головкин, Абел Санчес, също е сред огромната група от експерти, които смятат Канело за по-добър от всички.

Санчес бе в ъгъла на казахстанският нокаутьор за цели 24 рунда срещу Канело преди двамата да се разделят. Ето какво е видял в играта на мексиканеца и защо го счита за номер 1.

„Резюмето му говори. Той се е бил с бойци, които никой друг не би поискал“, заяви членът на Залата на славата на боксовите треньори. На второ място за най-добър във всички категории експертът постави Ерол Спенс Джуниър.

По-рано тази година Генади Головкин и Санчес се разделиха след 9 години съвместна работа. Ето какво беше изявлението на треньора.

„От днес няма да работя с Генади Головкин. За 9 години съвместна работа ние успяхме да изградим кариера, която заслужава място в Залата на славата, да счупим рекорди и да подпишем сделка за 100 милиона долара за 6 двубоя с DAZN. След всичко това, той предложи и настоя за нов треньорски компенсаторен план, който засяга достойнството ми и не мога да позволя да бъда прецакван така. Жалко е да бъдеш алчен, без чест, без етика и неблагодарен “

Освен тези думи, най-вероятно и ласкателствата към бившия опонент на Генади целят да наранят егото му.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.