Начало Бокс Българското участие на Европейските игри в Минск днес

Българското участие на Европейските игри в Минск днес

Българското участие на Европейските игри в Минск днес
0

Трима български спортисти в бойните спортове ще вземат участие в четвъртия ден от Европейските игри в Минск, Беларус.

Пръв от тях е джудистът Даниел Дичев. В 10:30 часа е срещата му от първия кръг срещу представителя на Естония – Григори Минаскин.

На боксовия ринг в 15:15 часа ще излезне Петър Белберов. Той ще боксира при най-тежките  срещу представителя на домакините Виктар Чварко. Срещата е от втория кръг.

Днес стартира участието си и Даниел Асенов-Тайсъна. Шесткратният европейски шампион започва похода си към седма континентална титла срещу германеца Хамза Тоуба. Срещата в категория до 52 кг започва в 18:30 часа. Асенов е поставен под номер 1 в схемата и почиваше в първия кръг.

Турнирите в джудото и в бокса при мъжете са със статут на европейско първенство.

До момента страната ни има спечелени общо девет медала, което като бройка ни отрежда почетното пето място в класирането. По отношение на цвета на медала, България е на девета позиция. В основата на доброто класиране са бойните спортове. Единствената титла за страната на първенството до момента спечели самбиската Мария Оряшкова в категория до 80 килограма. Джудистът Ивайло Иванов пък взе сребърен медал в категория до 81 кг. Първият спечелен за България медал на Игрите бе отново от представител на бойните спортове – бронз на самбистката Цветелина Цветанова в категория до 48кг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.