Начало Бокс Боб Аръм лобира за триминутни рундове в женския бокс

Боб Аръм лобира за триминутни рундове в женския бокс

Боб Аръм лобира за триминутни рундове в женския бокс
0

Американският боксов промоутър и глава на промоутърската къща „Top Rank“ – Боб Аръм, изрази интересно мнение относно ситуацията в професионалния женски бокс.

89-годишният Аръм заяви, че според него е крайно време да се преразгледа въпросът с продължителността на рундовете при жените.

За разлика от мъжкия бокс, при дамите един рунд продължава две, вместо три минути. А това е сериозен проблем според Аръм, който е промоутър на световната шампионка в категория супер перо Микаела Майер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ?MIKAELA MAYER? (@mikaelamayer)

Аръм твърди, че липсата на трета минута отнема от спектакъла, а оттам идва и сериозната разлика в заплащането и популярността между мъжете и жените.

„Това, което липса на женския бокс е още една минута в рундовете“, каза Аръм на пресконференцията преди неделния мач на Майер.

„Често пъти най-интересните неща в един рунд се случват в последните 60 секунди. Но при жените тях ги няма. Получава се така, че те точно са загрели и трябва да си сядат обратно в ъгъла.

„Но това е работа на атлетическите комисии. Промоутъри, телевизии и боксьори трябва да се обединим и да лобираме пред тези комисии. Те могат да вземат подобно решение.

30-годишната Майер, която ще защитава пояса си при 59-килограмовите този уикенд, също подкрепи идеята на Аръм.

„Ако това  нещото, което ще помогне разрастването и популяризирането на женския бокс, аз съм изцяло ЗА. Надявам се повече хора да почнат да говорят по темата и рано или късно това да се случи“, заяви непобедената американка.