Начало Бокс Боб Аръм: Може да не доживея шампион
0

Боб Аръм: Може да не доживея шампион

Боб Аръм: Може да не доживея шампион
0

88-годишният Боб Аръм, промоутърът на Кубрат Пулев, е не само един от най-влиятелните хора в професионалния бокс, но и е един от най-възрастните.

Американецът все още не е изгубил желание да сключва изгодни сделки, да организира шампионски двубои по цял свят и да подписва с млади таланти. Но наскоро призна пред „Бизнес инсайдър“, че тези таланти, някои с повече от 70 години по-млади от него, може и да не спечелят световни титли докато той е жив.

twitter.com

Наскоро Аръм подписа със 17-годишния пуерториканец Зандър Заяс, който има впечатляваща кариера като аматьор и огромната разлика във възрастта именно с него го наведе на мрачните мисли.

„Беше на 16 когато дойде в офиса ми с майка си, доведения си баща и сестра си, бяха наистина високи хора. Майка му и сестра му бяха поне по 180 см. Погледнах хлапето… показаха ми записи от аматьорски мачове. И осъзнах, че пред мен има момче, което е полусредна категория, но най-вероятно ще стигне до лека тежка или тежка. Много е талантлив, страхотно дете, в което всеки лесно ще се влюби. Подписахме договор и съдът в Невада го одобри, защото той беше непълнолетен, все още е. На повечето места не можеш да подпишеш с някого под 18, но в САЩ има няколко места, на които може – за щастие така е в Невада, в Тексас и Ню Джърси също“, разказа Аръм.

Снимка: БТА

Запитан как се разбира с много по-млади от него, легендарният промоутър призна: „Намирам се в чудесно здраве, но осъзнавам, че в някакъв момент в бъдещето времето ми ще изтече и не знам дали това ще се случи преди хлапето да стане шампион“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.