Начало Бокс Боб Аръм притеснен заради допинг скандала с Дилиън Уайт

Боб Аръм притеснен заради допинг скандала с Дилиън Уайт

Боб Аръм притеснен заради допинг скандала с Дилиън Уайт
0

Изпълнителният директор на „Top Rank“ Боб Аръм призна, че е загрижен за предстоящия двубой на клиента му Васил Ломаченко срещу Люк Кембъл. Причина за притеснението на легендарния боксов промоутър е случаят с допинг теста на Дилиън Уайт преди мача му с Оскар Ривас през месец юли.

Снимка: БТА

На 17 юли Дилиън Уайт бе уведомен, че „А“ пробата му от поредния допинг тест преди срещата е положителна, но въпреки това получи разрешение от местния орган да се бие.

„Комисиите, независимо дали са от САЩ или Великобритания, изглеждат напълно неумели. Смятам, че би било добре да има международно признат орган, който да поеме проблема с тестовете“, заяви красноречиво Аръм.

„Бях много разстроен от това, което прочетох за ситуацията с Уайт. Това, което ме разстрои не бе крайното решение да го оставят да се бие, а фактът, че противникът никога не е получавал известие за положителната проба. Това е абсолютно грешно. Боксът се нуждае от стандарт за тестване. Трябва да се реши веднага, още през следващата седмица. Проблемът е сериозен“, добави изпълнителният директор на „Top Rank“.

По-късно този месец една от най-големите звезди на Аръм – Васил Ломаченко, ще пътува до Лондон, за да се изправи срещу Люк Кембъл в обединение на титлите в лека категория.

 

„Обикновено не се притеснявам, но специално за този случай съм дяволски уплашен“, завърши Аръм.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.