Начало Бокс Боб Аръм продава „Топ Ранк“
0

Боб Аръм продава „Топ Ранк“

Боб Аръм продава „Топ Ранк“
0

Една от най-влиятелните личности в света на професионалния бокс – Боб Аръм обяви, че е готов да продаде историческата си компания „Топ Ранк“.

Култовата промоутърска агенция стартира преди почти 50 години – през 1973 г., като се е превърнала в синоним на елитни боксови шампиони, сред които са Мохамед Али, Шугър Рей Ленърд, Оскар де ла Оя, Флойд Мейуедър и Мани Пакиао. От повече от година „Топ Ранк“ се занимава и с делата на боксовата ни звезда Кубрат Пулев. Ако до продажба се стигне, то това би била най-доходоносната сделка в света на бойните спортове, ако не и в спорта изобщо, след продажбата на UFC за 4.025 милиарда долара през 2016 г.

„Всичко се продава, ако мога да оцелея в този бизнес. С UFC стана доста добре. Така че – разбира се, ако човек е склонен да инвестира толкова много пари в компания, най-вероятно ще задържи хората. Едва ли ще иска да започне от нулата“, каза Аръм пред „Бизнес Инсайдър“.

Запитан дали всичко, което „Топ Ранк“ ще бъде част от евентуална сделка, промоутърът отговори: „Разбира се“ и добави, че вече има интерес от три големи компании.

„Има интерес от „Индевър“. Говорим с тях. В контакт сме с „Либърти Глобал“ и с DAZN. Миналата седмица се видях със собственика на DAZN Ленард Блаватник, ще видим. Може пък и да не я продам“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.