Начало Бокс Боби Бояджиев: Имаме безкрайно талантливо поколение (ВИДЕО)

Боби Бояджиев: Имаме безкрайно талантливо поколение (ВИДЕО)

Боби Бояджиев: Имаме безкрайно талантливо поколение (ВИДЕО)
0

Борислав Бояджиев е един от най-успешните ни треньор по бокс. След като в кариерата си преминава през школите на ЦСКА, НСА, „Академик“, от няколко години ръководи и своя собствена – Боксова академия „Боби Бояджиев“. За период от близо 4 години той се гордее с трима европейски шампиони и един бронзов медалист, две втори отборни места при мъжете през 2019 г. на държавното и през 2020 г. на Купа „България“ , както и трети отборни места при младежите и юношите.

„Няма как да не съм доволен. Над 21 първи места имаме за 3 година от държавни първенства“, посочва Бояджиев.

Бояджиев има и една друга роля – на селекционер на младежкия национален отбор по бокс на България.

„Поех едно много сериозно наследство като резултати. Няма как целта да е ниска. Тя винаги ще бъде или да ги запазим медалите, които сме постигнали миналата година или да увеличим техния брой. А другата основна цел е да се подготвят достатъмно добре както физически, така и психически за влизане в мъжкия отбор и там да търсят място по слънцето“, добавя специалистът.

Шеговито казва, че не обича да работи с млади боксьори, въпреки че се е доказал като специалист по спревръщането на таланти в шампиони. По време на тренировките изисква от тях да бъдат честни към себе си, а им обещава да ги направи мъже.

„Имаме безкрайно талантливо младо поколение. Въпрос на време е да бъдем отново да бъдем много силни в Европа“

Борислав Бояджиев е основният гост в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR на 14-ти юни от 19:00 ч.