Начало Бокс Богдан Дину за сблъсъка с Дюбоа: Подготвил съм много изненади

Богдан Дину за сблъсъка с Дюбоа: Подготвил съм много изненади

Богдан Дину за сблъсъка с Дюбоа: Подготвил съм много изненади
0

Румънският боксьор Богдан Дину се подготвя в родната си страна за сблъсъка с Даниъл Дюбоа. Срещата между двамата ще се състои на 5 юни в „Telford International Centre“ в Телфорд, Великобритания. Залогът е вакантната междинна титла на Световната боксова асоциация – WBA в тежка категория.

„Тренирам в моята зала в родния си град. Тук разполагам с всичко необходимо. Лагерът протича добре с Джарел Милър. Той е един от най-опасните боксьори в тежка категория в света. Той оказва голям натиск и така по-добре ще се подготвя за тази битка. Това е важна битка и аз трябва да я спечеля“, разкри Дину пред „boxingnews24.com“.

Богдан Дину има баланс от 20 победи (16 с нокаут) и 2 загуби (от Кубрат Пулев и Джарел Милър). Румънецът се намира в серия от 2 поредни победи, постигнати чрез технически нокаут – над Осбърн Мачимана и Франк Блумъл. Интересното е, че и двеме му срещи са били на боксови гали, състояли се в Пловдив, България.

В Даниъл Дюбоа виждам млад боксьор от тежка категория, който обича да се бие, но се е изправял само срещу лесни съперници. Единствената му тежка битка бе срещу Джо Джойс. Видяхме какво се случи. Ще видите по резултата от нашата битка, че голямата му репутация е силно преувеличена. Обещава да ме нокаутира? Той просто го казва, защото още не ме е срещал. Ще бъде изключително изненадан, когато ме погледне в очите. Аз съм точно толкова висок, колкото и той, и изобщо не се страхувам от него. Ще бъда много добре подготвен и съм подготвил много изненади за това хлапе“, завърши Дину.

Даниъл Дюбоа има баланс от 15 победи и само 1 загуба. Той е спечелил цели 14 срещи преди финалния гонг. В последния си сблъсък на ринга Дюбоа загуби от сънародника си Джо Джойс с нокаут в 10-я рунд на гала, провела се в Уестминстър, Великобритания на 28 ноември 2020 година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".