Начало Бокс Бойните спортове са номер 1 в Локомотив София за 2020 година

Бойните спортове са номер 1 в Локомотив София за 2020 година

Бойните спортове са номер 1 в Локомотив София за 2020 година
0

Представители на бойните спортове обраха наградите на Обединени спортни клубове „Локомотив“ (София) за 2020 година. Церемонията по награждаването се състоя в Пресклуб „България“, а плакетите връчи президентът на клуба Даме Стойков.

Стойка Кръстева бе обявена за „Най-добър спортист“ на столичния тим.  Двукратната европейска шампионка по бокс и сребърна медалистка от световното първенство за жени от 2018 г.  през миналата година бе на крачка да спечели олимпийска квота в категория до 51 килограма от квалификационния турнир по бокс в Лондон през март миналата година, но състезанието бе прекъснато преди четвъртфиналите заради пандемията от COVID-19. През есента тя грабна златото на силния международен турнир „Балкан“, като на финала победи действащата световна шампионка от Турция.

Снимка: LAP.BG

Стойка сподели, че сега се чувства колкото близо, толкова и далеч от финал на Олимпийските игри. Важно е първо да си свърша работата на олимпийската квалификация, след това и на Олимпийските игри, подчерта шампионката.

Искам медал не просто за себе си, а заради огромния труд на всички, които се грижат за мен“, каза шампионката.

Снимка: LAP.BG

Един от специалистите, които ѝ помагат е Борислав Георгиев. Той получи и плакет за „Най-добър треньор“ на „Локомотив“ (София) за миналата година. Друг негов боксов възпитаник взе наградата за „Най-перспективен млад състезател“. Заслужи я европейският шампион по бокс за юноши Кристиян Цветанов. Той си пожела да дублира титлата си и един ден да спечели медал на Олимпийски игри.

Снимка: LAP.BG

Известният специалист по карате сенсей Спас Спасов бе зарадван с наградата за „Най-дългогодишен действащ треньор на клуба“. Той посъветва всички да следват принципа на акулата: постоянно движение, за да има кислород и да има живот.

Снимка: LAP.BG

Даме Стойков поздрави състезателите и треньорите на ОСК „Локомотив“ (София) и им пожела здраве и успех през 2021 г. В клуба има 16 вида спорт, които се развиват и резултатите го доказват. Преди година бяха възстановени  женският волейбол и мъжкият баскетбол.

„Днес над 1700 деца тренират на стадион „Локомотив“, похвали се Даме Стойков, който пое клуба преди 8 години в отчайващия вид на развалина със запечатани зали от Столична община.

Снимка: LAP.BG

Една от целите пред софийския „Локомотив“ е да се сдобие с модерна спорта база, която да включва многофункционална зала с хотелска част.

„Стъпка по стъпка базата бе ремонтирана. Възстановено бе и спортното училище, в което вече се подготвят 430 деца. В ход е процедура за изграждане на многофункционална спортна зала с 1500 места – съобщи Стойков. – В бъдеще искаме и хотел да построим, за да имаме завършен изцяло спортен комплекс.“