Начало Бокс Боксьор се завръща на ринга след нож в лицето
0

Боксьор се завръща на ринга след нож в лицето

Боксьор се завръща на ринга след нож в лицето
0

Британският боксьор Роби Патинсън е готов отново да се качи на ринга само година, след като беше наръган с кухненски нож в лицето.

21-годишният спортист се размина само на 1 милиметър от смъртта, след като беше нападнат от човек под влияние на наркотици миналия април. Смразяваща кръвта рентгенова снимка на оръжието, забито дълбоко в лицето на Патинсън, малко под лявото му око, беше разпространена след инцидента. Според лекарите, ако острието беше влязло навърте още само милиметър то е щяло да засегне основна артерия и да коства живота на боксьора.

Този уикенд Роби Патинсън се завръща на аматьорския ринг, малко по-малко от година след инцидента.

„За мен това е много важно, особено след случилото се преди година. Човек или се справя с подобно нещо веднага, или никога няма да успее. Бях много слаб, бях изгубил почти половината си кръв. Но, щом се събудих от комата, докторите ми казваха, че не могат да повярват, че съм жив. Почувствах се наистина късметлия, само това си мислех. Върнах се, едва ли не, веднага в залата. Имах усещането, че ако не го направя, случилото се ще ме тормози винаги“, каза Патинсън.