Начало Бокс Боксьори от четири континента идват на Купа „Странджа“

Боксьори от четири континента идват на Купа „Странджа“

Боксьори от четири континента идват на Купа „Странджа“
0

Тежки сблъсъци и непредвидими двубои очакват зрителите на 75-ото издание на Купа „Странджа“. Най-старият международен боксов турнир в Европа ще прикове вниманието от 4 до 11 февруари, като ще се проведе в зала „София“.

Юбилейното издание на надпреварата се очаква да е изключително оспорвано, а за това свидетелстват заявките изпратени до момента към БФ Бокс.

Представители на четири континента – Европа, Азия, Африка и Северна Америка, ще се качат на ринга, за да кръстосат ръкавици. Очакват се около 300 боксьори от близо 30 страни да вземат участие в турнира. Сред тях традиционно силни нации като Армения, Китай, Франция, Индия, Ирландия, Тайланд, Турция, Украйна и Узбекистан.

България ще бъде представена от 14 боксьори при мъжете и жените. Националните ни треньори залагат на най-доброто, като ще използват Купа „Странджа“ и като етап от подготовката за квалификационните турнири по пътя към Олимпийските игри в Париж през лятото.

Съставите на България

Мъже

Ясен Радев (54 кг), Хавиер Ибанес (57), Радослав Росенов (63,5), Рами Киуан (71), Уилиам Чолов (75), Кристиян Николов (80), Йордан Морехон (+92), Кирил Борисов (+92)

Жени

Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (50), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57), Аслъхан Мехмедова (60), Джоана Нуамеруе (66).

тагове: