Начало Бокс Боксов специалист: С няколко малки неща Уайлдър ще смачка Фюри
0

Боксов специалист: С няколко малки неща Уайлдър ще смачка Фюри

Боксов специалист: С няколко малки неща Уайлдър ще смачка Фюри
0

Американският треньор Бъди Макгирт вярва, че бившият световен шампион в тежка категория Деонтей Уайлдър може да си възвърне шампионския пояс на WBC в трети мач с Тайсън Фюри. Макгирт вярва, че по някаква причина Уайлдър първоначално не е бил готов за този двубой и с правилните тренировки и малки промени може да победи британеца.

„Мисля, че ако някой може да победи Фюри, то това е Дионтей Уайлдър“, заяви бившият световен шампион в две категории.

„Бил съм в ситуации, в които или не си толкова добър, или просто не е денят ти. Но нещо не е наред и в крайна сметка трябва да направите нещо. Това са просто незначителни, малки корекции, нищо голямо. Само малките неща, от които понякога се отклоняват боксьорите. Знам, че има нещо, което може да се оправи. Уайлдър трябва повече да използва атлетизма си. Няма да разкрия тайните си, но ще кажа следното: той трябва да се усъвършенства в малките неща. Ако го направи, никой няма да го победи”, продължи Макгирт.

„Но вярвам, че той разчита твърде много на своята поразителна сила. Не подготвя ударите си както трябва. Той има две ръце, нали? Така че, ако едно не работи, трябва да използвате друго. Той трябва да използва различни методи за прикриване на удара си отдясно“, продължи специалистът.

„Ключовият момент е, че ако съветвате боксьор нещо, трябва да можете да му го покажете и да му обясните защо. Повечето хора в бокса не могат да направят това. Тоест, те могат да кажат на боксьора какво да прави, но ако боксьорът попита: „Защо?“. Какво ще му кажат? Ако ти самият не си бил там, никога не си го правил – извинявай, не ме интересува какво казваш. Ако не сте били там, можете да посъветвате, но не можете да го направите и не можете да го научите. Ако не сте изпадали в трудна ситуация като боксьор и гледате вашия боксьор и виждате, че той е в трудна ситуация, как, по дяволите, обяснявате какво да направите, за да се измъкне”, каза още Макгирт.