Начало Бокс Боксовата Суперлига предвижда 12 дивизии с общо 200 боксьори

Боксовата Суперлига предвижда 12 дивизии с общо 200 боксьори

Боксовата Суперлига предвижда 12 дивизии с общо 200 боксьори
0

Проектът за сформирането на боксова Суперлига изглежда е в ход, след като се появиха редица информации, касаещи подробностите, които ще се обсъждат в Саудитска Арабия с лидерите в бранша. The New York Times съобщи, че структурата ще включва различни теглови дивизии и ранкинг, наподобяващ този в UFC.

Планът на този етап е да има 12 категории с общо 200 боксьори. В челото ще има класиране от топ 15, където ще има и най-голяма динамика, за да може водачите да мерят сили по-често.

BoxRec на този етап е единствената платформа, която предлага възможно най-обективно подреждане, тъй като се позовава основно на обективните факти в представянето на боксьорите. Ако вземем предвид базата данни от там, ще видим, че потенциалът на един подобен формат в бокса, несъмнено е огромен.

В продължение на години най-добрите бойци в тежка категория, например, стояха настрана един от друг, като почти винаги диспутът бе за пари. Затова никога няма да разберем кой е по-добрият – Антъни Джошуа или Дионтей Уайлдър. Имаше риск никога да не видим битка между Олександър Усик и Тайсън Фюри. За това трябва да благодарим на шейх Турки Алалшик, който скръцна със зъби при пропадането на първоначалната организация заради контузията на „Циганския крал“. Тогава той заложи по $10 млн. санкции в случай, че някой от двамата повтори упражнението. Очертава се скоро да видим мач за безспорната титла и в полутежка категория между Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев, отново благодарение на арабина.

За да сработи боксовата Суперлига, на една маса трябва да седнат най-големите промоутърски компании от ранга на Queensberry Promotions, Top Rank, Matchroom Boxing, Golden Boy Promotions и т.н. Вече видяхме съвместната работа на двете британски вериги. Сега е време да видим американците и мексиканците също да се включат.