Начало ММА Перейра: Ето защо аз съм едно от най-големите имена в UFC!

Перейра: Ето защо аз съм едно от най-големите имена в UFC!

Перейра: Ето защо аз съм едно от най-големите имена в UFC!
0

Алекс Перейра (10:2) за пореден път спасява шоуто за UFC, като в трето поредно издание е призован да замести звездите в организацията. Този път той ще оглави UFC 303 с реванш срещу Иржи Прохазка (30:4:1) в Лас Вегас със само три седмици предизведстие.

Бразилецът написа в социалните мрежи мотивацията зад това си решение и определено впечатли мнозина с изказването си.

Разбирам, че този бой е много скоро и може да предизвика трудности с кратко време, но, ако има човек, който може да го направи, това съм аз – „Поатан“! Ето защо аз съм едно от най-големите имена в UFC – Алекс Перейра!!! Аз поемам рисковете, които никой друг не е готов да поеме, но аз знам, че моите предци са с мен. Духовете им са с мен и аз съм готов за всичко“, написа бразилецът в своя Instagram-акаунт.

На 12 ноември миналата година се получи подобна ситуация, когато Джон Джоунс се контузи и мачът със Стипе Миочич пропадна. Именно тогава бе и първата битка за титлата в полутежка категория с Прохазка. След това през април UFC 300 стоеше без главно събитие с месеци, докато се чакаха нови от Конър МакГрегър. Отново бразилецът излезе на преден план, за да се бие с бившия шампион Джамахал Хил. Ето, че сега историята се потретва, но този път с още по-малко време за подготовка.

Феновете в смесените бойни изкуства са изумени от качествата на Перейра, защото той подписа с UFC едва през есента на 2021 г., а вече натрупа 8 мача във веригата, в които стигна до шампионските титли в две различни теглови дивизии.

UFC 303 е планирана за 30 юни. Ранните подгряващи срещи започва от 01:00 часа българско време, подгряващата карта е от 03:00 часа, а основната е насрочена за 05:00 часа.