Начало ММА Алекс Перейра начерта пътя към трона (ВИДЕО)
0

Алекс Перейра начерта пътя към трона (ВИДЕО)

Алекс Перейра начерта пътя към трона (ВИДЕО)
0

Новата „златна ябълка“ на Дейна Уайт и UFC – Алекс Перейра начерта пътя, който ще го изведе до световната титла в средна категория. Бразилецът победи по точки Бруно Силва на UFC Вегас 50, като записа шести успех в кариерата си в октагона от 7 мача и втори пореден в най-престижната ММА верига в света.

След сблъсъка Перейра поиска мач с настоящия претендент №1 за трона на Израел Адесаня – Джаред Каноние. В момента той е боецът, който е най-близо до възможността да свали от върха шампиона, след като победи Дерек Брънсън през февруари.

И макар да има само два мача в клетката на UFC зад гърба си, Перейра вярва, че е заслужил шанс да се докаже, първо срещу Каноние, а след това и срещу Адесаня. Припомняме, че именно бразилецът е единственият боец в света, който на два пъти побеждава „Стилбендър“, като това се случва на ринга по кикбокс правила.

Хората говорят за мач между мен и Адесаня. В такъв случай, защо да не се изправя сеща срещу Каноние? Победа над него и битката с Израел ще е факт. Готов съм, време е да получа този шанс“, каза Перейра след успеха над Силва.

Представянето му в този мач обаче не бе достатъчно, за да му осигури бонус от 50 хиляди долара. Такъв не бе връчен и за „Двубой на вечерта“. Вместо това организаторите присъдиха по 50 хиляди на Сонг Ядонг, Халил Рънтрий, Коуди Бръндейдж и Азамат Мурзаканов.