Начало Борба Илия Христов с туш и бронз от Европейското
0

Илия Христов с туш и бронз от Европейското

Илия Христов с туш и бронз от Европейското
0

Илия Христов донесе четвъртия медал за България от Европейското първенство по борба за мъже и жени до 23 години. Шампионатът на Стария континент завърши днес в зала „Колодрума“ в Пловдив.

В категория до 92 килограма националът ни тушира молдовеца Георг Ерхан за бронзовото отличие. Христов направи впечатляващ обрат, след като изостана с 0:1 точки в първата част. Той обаче успя да излъже съперника, като съумя да го притисне в началото на втората и приключи срещата 2:26 минути преди нейния край.

Иван Стоянов

Така борците ни завършиха с 4 медала на домашното първенство. В класическия стил със сребро се окичи Денис Демиров (55 кг), а бронз спечели Илия Мустаков (63 кг). При свободняците на трето място се изкачи и Иван Стоянов (70 кг).

Днес още трима наши борци пропуснаха възможността да спечелят бронзови отличия. Димитър Ангелов (74 кг) отстъпи с 3:10 на молдовеца Василе Дякон. Рухан Расим (61 кг) записа победа на репешажа над Нико Мегерле (Германия) с 5:2, но след това загуби с 0:10 в битката за третото място от грузинеца Рамаз Турманидзе. Преди него репешажа си загуби и Христо Илиев (86 кг).

Рухан Расим, снимки: БФ БОРБА