Начало Борба Калоянова се размина с бронза от Европейското в Пловдив
0

Калоянова се размина с бронза от Европейското в Пловдив

Калоянова се размина с бронза от Европейското в Пловдив
0

Ванеса Калоянова остана на пето място на Европейското първенство по борба за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. Националката ни, в категория до 76 килограма, отстъпи в спора за бронзовия медал на туркинята Мехтап Гюлтекин.

Двете направиха много равностойна среща, като Калоянова поведе с 1:0 след първата част. Съперничката ѝ обаче изравни във втората заради пасивност, което ѝ даде предимство в крайния резултат. Българката опита всичко, за да вземе решаваща втора точка, но защитата на Гюлтекин се оказа непробиваема.

В категория до 53 кг Назифе Таир бе спряна с туш от молдовката Мариана Драгутан. Тя обаче ще се бори в петък за бронзов медал, след като съперничката й достигна до финалите. За третото място Таир ще срещне Рахиме Аръ от Турция.

Снимки: БФ Борба, Start-Photo

При 57-килограмовите Сезен Белберова регистрира победа и две загуби. Утре я тя ще мери сили с полякинята Патриция Жил и при успех може да се надява на бронзов медал. В категорията са само 5 състезателки, които се борят всяка срещу всяка.

В петък започват участието си и националите ни в свободния стил.