Начало Борба Русия няма да участва на Европейското първенство в Пловдив

Русия няма да участва на Европейското първенство в Пловдив

Русия няма да участва на Европейското първенство в Пловдив
0

В средата на месец март България ще бъде домакин на Европейско първенство по борба до 23 години в Пловдив. Шампионатът на стария континент обаче ще бъде без участието на Русия, което автоматично сваля нивото на първенството.

Руският национален отбор по борба изпревари събитията и сам се отказа от участие на Европейското първенство по борба U-23, което ще се проведе на 7-13 март в Пловдив (България). Заради конфликта между Русия и Украйна, масово руски спортисти търпят санкции и биват лишавани от спортни изяви. Това доказва колко много спортът и политиката са свързани.

„Европейското първенство U-23 започва в понеделник, но за съжаление ще се проведе без нас. Никой не ни е поставял ограничения, но като взехме предвид много фактори, преценихме, че е по-добре да не участваме“, каза Михаил Мамиашвили.

Вчера, 28 февруари, Международният олимпийски комитет (МОК)  призова ръководителите на международните спортни федерации да не допускат до участие руски и беларуски състезатели, във връзка с военния конфликт между Русия и Украйна.