Начало Таекуондо Отнеха черния колан по таекуондо на Путин

Отнеха черния колан по таекуондо на Путин

Отнеха черния колан по таекуондо на Путин
0

Руският президент Владимир Путин остана без почетния си черен колан – девети дан по таекуондо. От Международната федерация в този спорт решиха да го отнемат от държавния глава на най-голямата по площ държава в света. Причината е военният конфликт с Украйна.

„Осъждаме бруталната атака срещу невинни хора в Украйна. Надяваме се тази война да завърши със скорошен мир“, заявиха от световната централа в този спорт, цитирани от агенция „ДПА“.

Путин получи черен колан по таекуондо през 2013 година.

Федерацията потвърди, че руски и беларуски спортисти няма да се състезават под държавните флагове и с националния си химн на международни състезания. Централата се отказва и от организиране на бъдещи турнири в двете страни. 

На 27 февруари Международната федерация по джудо отстрани Владимир Путин от поста почетен президент.

Конфликтът между Русия и Украйна дава сериозно отражение и на спорта. Националните отбори на „Сборная“ в трите стила в борбата се отказаха от участие за Европейските първенства до 23 години и за мъже и жени, които ще се проведат съответно в Пловдив и унгарската столица Будапеща.

Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча всички спортисти от Русия и Беларус да бъдат спрени от участие във всякакви международни спортни събития, дори и най-големите спортни форуми.