Начало Таекуондо Отнеха черния колан по таекуондо на Путин

Отнеха черния колан по таекуондо на Путин

Отнеха черния колан по таекуондо на Путин
0

Руският президент Владимир Путин остана без почетния си черен колан – девети дан по таекуондо. От Международната федерация в този спорт решиха да го отнемат от държавния глава на най-голямата по площ държава в света. Причината е военният конфликт с Украйна.

„Осъждаме бруталната атака срещу невинни хора в Украйна. Надяваме се тази война да завърши със скорошен мир“, заявиха от световната централа в този спорт, цитирани от агенция „ДПА“.

Путин получи черен колан по таекуондо през 2013 година.

Федерацията потвърди, че руски и беларуски спортисти няма да се състезават под държавните флагове и с националния си химн на международни състезания. Централата се отказва и от организиране на бъдещи турнири в двете страни. 

На 27 февруари Международната федерация по джудо отстрани Владимир Путин от поста почетен президент.

Конфликтът между Русия и Украйна дава сериозно отражение и на спорта. Националните отбори на „Сборная“ в трите стила в борбата се отказаха от участие за Европейските първенства до 23 години и за мъже и жени, които ще се проведат съответно в Пловдив и унгарската столица Будапеща.

Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча всички спортисти от Русия и Беларус да бъдат спрени от участие във всякакви международни спортни събития, дори и най-големите спортни форуми.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".