Начало Борба Българка излиза в спор за бронз на европейското по борба в Пловдив (ПРОГРАМА)

Българка излиза в спор за бронз на европейското по борба в Пловдив (ПРОГРАМА)

Българка излиза в спор за бронз на европейското по борба в Пловдив (ПРОГРАМА)
0

България ще има трима състезатели в днешния ден на европейското първенство до 23 години, което се провежда в пловдивската зала „Колодрума“.

Участието си от вчера продължава Ванеса Калоянова (на снимката). Талантът ни в категория до 76 кг ще спори в директна битка за бронза срещу представителката на Турция – Мехтап Гюлтекин.

Днес стартират още две българки.

Назифе Таир започва от квалификациите при 53-килограмовите. Там тя ще срещне Мариана Драгутан от Молдова. Драгутан е пета от последните световно и европейски първенства за тази възраст, а през 2020 година стигна до пето място и на европейското за жени в Рим.

Сезен Белберова, трета от световното за девойки през 2019 година, среща Тамара Дулак от Унгария в първата си схватка в категория до 57 кг.

Двубоите започват от 11:30 часа. Финалните срещи са от 18:00 часа.

Ето и схемите в трите категории с българско участие в днешния ден на шампионата: 53 кг , 57 кг , 76 кг

Припомняме, че страната ни вече спечели две отличия на европейското първенство за мъже и жени до 23 години в Пловдив. В класическия стил Денис Демирев (кат. до 55) грабна сребърното отличие, а Илия Мустаков, при 63-килограмовите, спечели бронза.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".