Начало Бокс Антъни Джошуа: Ще нокаутирам Джойс още в първия рунд

Антъни Джошуа: Ще нокаутирам Джойс още в първия рунд

Антъни Джошуа: Ще нокаутирам Джойс още в първия рунд
0

Антъни Джошуа, който е бивш световен шампион на WBA Super, WBO, IBF и IBO в тежка категория, сподели, че отново би могъл да нокаутира своя сънародник Джо Джойс в първи рунд, ако по някакъв начин се срещнат на ринга.

Това се случи в отговор на публикации на фенове в Twitter-акаунта си.

Конфликтът в Украйна най-вероятно ще забави реванша за световните титли срещу Олександър Усик. Битката първоначално трябваше да се проведе на един от двата стадиона – „Уембли“ или „Тотнъм стейдиъм“ през април, но вече се говори за сблъсък през май, а по последна информация срещата може да се състои и през юни. Войната обаче може да отложи още реванша. По тази причина излезнаха слухове за следващ опонент на ринга за Ей Джей като спряганите имена са шведът Ото Валин (23-1) и Джо Джойс (13-0).

„Наистина ли мислиш, че не бих се бил с Джо Джойс? Хаха, добре… Споделих този ринг с повечето хора, които виждате в тежката категория днес! Боксирах с Ото Валин два пъти като младежи, боксирах и с Джо и го спрях в първия рунд. Бих направил същото нещо днес! Нищо няма да се промени“, написа олимпийският шампион в тежка категория от Лондон през 2012 година.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи и 2 загуби в своята професионална кариера в бокса. Пораженията са от Анди Руис-младши през 2019 година и от Олександър Усик. Именно украинецът отмъкна шампионските пояси на Ей Джей в последния му професионален двубой. Това се случи на боксова гала, състояла се на стадиона на футболния отбор Тотнъм на 25 септември 2021 година.