Начало Бокс Треньор на Усик: Целта е да развие изоставащите си умения

Треньор на Усик: Целта е да развие изоставащите си умения

Треньор на Усик: Целта е да развие изоставащите си умения
0

Валентин Литвинчук, който е кондиционен треньор на Олександър Усик, разкри върху какво наблягат с украинската звезда в професионалния бокс, за да може Усик да се подготви максимално добре за най-тежките противници в тежка категория и да трансофрмира бокса си от полутежка, в тежка.

Целта му е да развие изоставащите си умения, да добави мускулна маса, защото той все пак е в тежка категория, вече не е в полутежка категория. Въпреки факта, че качваме мускулна маса, все още трябва да наваксаме с бързината. Най-вероятно, това ще е с функционална подготовка според методиката на кросфита, която строго се определя според боксовите правила.

Всички казват, че Усик няма силен удар, а ние знаем, че той притежава мощ и силен удар, но не го използва по ред причини. И ние постепенно умножаваме тези причини по нула.

Това вече не са упражнения, а интензивност, брой на повторенията, където излизаме от определена линия на максималната му умора, в която се намира той и не вярва в себе си. Това е всичко“, завърши Литвинчук, цитиран от „fight-bg.com“.

Припомняме, че световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO – Антъни Джошуа (24-1) трябва да се изправи срещу Олександър Усик (18-0). Двамата трябва да излезнат на ринга един срещу друг на 14 август, като украинецът използва правото си на официален претендент на WBO. Очакваше се потвърждение на датата и мястото на срещата им в близките дни, но все повече се говори за отказ от страна на англичанина за сблъсък с Усик и респективно овакантяване на титлата на WBO.

За овакантяване говори и мениджъра на Джошуа – Еди Хърн, а вече се готвят и евентуални противници при такъв ход на шампиона. Франк Уорън, мениджър на Джо Джойс, заяви преди дни, че неговият боксьор е готов да замени „AJ“ при евентуален провал на срещата Джошуа-Усик.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".