Начало Бокс Еди Хърн: Джошуа може да оваканти пояса на WBO

Еди Хърн: Джошуа може да оваканти пояса на WBO

Еди Хърн: Джошуа може да оваканти пояса на WBO
0

Британският боксов промоутър Еди Хърн хвърли светлина върху течащите в момента преговори между щабовете на Антъни Джошуа и Олександр Усик.

Англичанин и украинец би трябвало да се срещнат по-късно през годината в битка за титлата на WBO в тежка категория. До тук се стигна след като преди няколко седмици стана ясно, че Джошуа и Тайсън Фюри няма да се бият през лятото.

Така Усик отново стана първи на дългата опашка за желаещи да се бият със световния шампион на WBO, WBA и IBF.

Picture By Mark Robinson/MATCHROOM BOXING

Еди Хърн не отхвърли и възможността „Ей Джей“ да оваканти пояса на Световната боксова организация, ако преговорите между двата отбора започнат да буксуват.

„Засега всичко върви по план и ако никой не се прави на хитър, вярвам че Джошуа – Усик е автоматичния следващ ход за всички“, поясни Хърн.

„До този момент нямаме никакви проблеми и преговорите вървят така, както ни се иска. Работих с Александър Красюк (украинският промоутър на Усик) в последните три мача на Усик и той се показа като разбран човек.

„Да, Усик не е Фюри, но пак е изключително интересен мач.

„Има вероятност да поискаме още малко време от WBO. Ако и двете страни го поискат, от организацията няма как да ни откажат. Все още съществува и вероятността Антъни да оваканти пояса…

„Той не иска това, но ако ни поставят условие да отидем на търг, това няма да се случи. Нямам проблеми с WBO, но Джошуа продължава да получава нареждания срещу кого да се бие. Или поне така ми изглежда на мен“, допълни Хърн.