Начало Бокс Американски арбитражен съд нареди на Фюри да се бие с Уайлдър

Американски арбитражен съд нареди на Фюри да се бие с Уайлдър

Американски арбитражен съд нареди на Фюри да се бие с Уайлдър
0

Бившият шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър, отново се намеси в картинката на върха в дивизията си.

Само няколко дни след като самият Тайсън Фюри се похвали, че „мачът между него и Анътни Джошуа е 100% сигурен“, в САЩ гръмна новината, че американски арбитражен съд е разгледал гражданското дело на Дионтей Уайлдър.

Снимка: БГНЕС

Нещо повече – делото не само е разгледано, ами арбитражният съд е отсъдил в полза на „Бронзовия бомбардировач“, който продължава да настоява за незабавен трети двубой с „Краля на циганите“.

Така дългоочакваната битка с Антъни Джошуа за определяне на неоспорим световен шампион при най-тежките може да бъде отложена за пореден път, въпреки че само допреди няколко месеца Боб Аръм и неговия екип твърдяха, че подобен сценарий е невъзможен.

Въпросният съд е наредил трилогията между двамата да се състои най-късно до 15 септември, което е точно един месец след предвидената дата за британския дуел между Джошуа и Фюри.

Снимка: БГНЕС

Фюри и Уайлдър се биха през февруари миналата година, когато британецът доминира и спечели в седмия рунд. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг за трети път през лятото на миналата година, но коронавирус пандемията и операция на рамото на Уайлдър отложиха шоуто на няколко пъти.

Така в края на 2020-та Фюри и неговия отбор заявиха, че срокът в договора за трети двубой е изтекъл, насочвайки се към двубоя, който всички фенове на бокса чакат от години.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Към този момент все още не е ясно какво точно ще се случи и каква е тежестта на спечеленото дело от страна на Уайлдър. В някои американски медии се появиха информации, че единственият начин мачът между Фюри и Джошуа да се състои е изплащането на определена сума от страна на Фюри към Уайлдър.

Други пък твърдят, че решението на арбитражния съд може да бъде обжалвано и шанса то да бъде оборено от федерален съд е доста голям.