Начало Бокс Борис Станчов се боксирал с фалшива самоличност от 2018-та

Борис Станчов се боксирал с фалшива самоличност от 2018-та

Борис Станчов се боксирал с фалшива самоличност от 2018-та
0

След проверка на Boec.BG стана ясно, че починалият български боксьор Борис Станчов е използвал самоличността на братовчед си Исус Величков от 2018 г. насам.

Исус Величков

Исус Величков има 5 мача и 5 загуби (две в България и три в Италия), но във всичките срещи всъщност се е състезавал Борис Станчов.

„Той играе от 2018-та с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае“, заяви Исус, който разказа, че братовчед му е дошъл у тях преди една година.

Станчов започва професионалната си кариера през миналия ноември в София, но поради неясни засега причини, взима личната карта на братовчед си и така получава лиценз.

Борис Станчов

Освен това, Станчов е пътувал в чужбина и се е регистрирал в хотели с личната карта на Величков.

Професионалният дебют на Станчов е на 17-ти ноември 2018 г. срещу Любен Тодоров, а мачът е част от професионалната боксова галавечер Professional Boxing Challenge, която се провежда в София. Там дори е имало агитка от около 20-ина човека, която е скандирала името на Исус.

Втората му среща е от февруари тази година, когато се бие срещу грък на име Парис Ставрополус, а срещата е част от Professional Boxing Challenge 2.

Не се знае кой е треньорът на Борис Станчов, като единствената информация, която Boec.BG намери за него е, че той живее в САЩ от известно време. Човекът, който е в ъгъла на Борис по време на злополучният двубой от 21-ви септември е неговият промоутър и мениджър Венцислав Георгиев.

Все още се чака и аутопсията на Борис Станчов, която трябва да даде отговор дали наистина боксьорът е починал от сърдечен удар, както се твърдеше вчера в албанските медии.

Boec.BG продължава да следи случая с повишено внимание.