Начало Бокс Боян Асенов се измъчи, но победи

Боян Асенов се измъчи, но победи

Боян Асенов се измъчи, но победи
0

В следобедната сесия на днешните битки от 70-тото издание на боксовия турнир „Странджа“ отличното представяне на фамилията Асенови продължи.

Боян Асенов дебютира с победа с неединодушно съдийско решение над действащия световен шампион в категория до 56 кг от първенството на планетата в Хамбург през 2017 година Кайрат Йералиев от Казахстан. След ти рунда тежка битка ръката на бързоръкия българин бе вдигната, а публиката в зала София избухна в аплодисменти. По-рано днес братът на Боян, Даниел Асенов Тайсъна спечели с единодушно съдийско решение срещу представителя на Мароко Ясин Бенданда.

Следващият опонент на Боян Асенов на четвъртфиналите ще бъде руснакът Бахатовар Назиров, който в предния двубой на същия ринг елиминира Джордан Родригес от Франция. Четвъртфиналът им ще се проведе на 17 февруари във вечерната сесия, започваща от 18:30 часа.

Българското участие днес продължава с Емануил Богоев, който ще премери сили с Батухан Чифчи на ринг „B“. Иван Мечков има задачата да победи Садам Магомедов в категория до 91 кг.

Вечерната сесия е с участието на Кирил Русенов, който ще трябва да се бие с Щрий Шестак, а Рами Киуан има за съперник норвежеца Миндаугас Гедминас.

В категория до 75 кг Кристиян Николов среща англичанина Карл Мани Фейл, а последен от българите ще се бие Петър Белберов, който има за съперник Виктор Викхрист от Украйна.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.