Начало Бокс Боят Усик – Белю ще се състои още тази година
0

Боят Усик – Белю ще се състои още тази година

Боят Усик – Белю ще се състои още тази година
0

Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на бившия шампион в полутежка категория Тони Белю (30-2, 20 КО), е на мнение, че неговият клиент може съвсем скоро да се изправи срещу вече абсолютния шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО).

През изминалия уикенд Усик спечели турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS), с което обедини всички колани в дивизията, побеждавайки чрез съдийско решение руснака Мурат Гасиев.

„Веднага след като Усик победи Гасиев и призова на двубой Белю, това предизвика буря от емоции и вълнение и след половин час Тони ме помоли да му огранизирам този двубой. Вече се свързах с екипа на Усик, сега трябва да изчакаме известно време и да видим какво мислят те, но смятам, че може да организираме битката Усик – Белю до края на тази година“, заяви Хърн.

„Преди срещата на Усик и Гасиев, смятах, че имаме три опции: Андре Уорд, Адонис Стивънсън и Тайсън Фюри. Победителят от двубоят между Усик и Гасиев също бе разгледан като опция, но не смятах, че това би ни донесло добра печалба. След края на срещата, обаче, ситуацията се промени. Сега чакам мнението на Усик и неговите хора“, добави промоутъра.

„Струва ми се, че основната цел на Усик е да спечели повечко пари при по-големите момчета. Той определено има уменията за това. Времето ще покаже дали ще успее да се справи с боксьорите, които го превъзхождат физически“, завърши Хърн.

Що се отнася до Белю, в последните си две срещи британецът премина в тежка категория, където изненадващо надделя на два пъти чрез технически нокаут над бившия шампион в тежка и полутежка категория Дейвид Хей. Преди това родения в Ливърпул боксьор спечели и успешно защити титлата в полутежка категория срещу Илунга Макабу и Би Джей Флорес.

тагове: