Начало Бокс Усик победи с ТКО Хук в Берлин (видео)
0

Усик победи с ТКО Хук в Берлин (видео)

Усик победи с ТКО Хук в Берлин (видео)
0

Очакванията за победа на украинеца Олександър Усик над германеца с босненски корени Марко Хук в 1/4-финала на Световните боксови суперсерии (WBSS) в Берлин се оправдаха напълно. Носителят на пояса на WBO в полутежка категория срази своя съперник с технически нокаут в десетия рунд и се класира за полуфинала.

В първите рундове двамата съперници се опознаваха, като Усик зае центъра на ринга, а Хук използваше без угризения своите мръсни номера като удари в тила. В края на първия рунд украинецът успя да нанесе две попадения в тялото на Хук. Във втория и третия рунд Усик вдигна темпото, като работеше добре с краката и затрудняваше германеца, който все пак пласира един десен прав. В четвъртия рунд Хук започна да диша тежко, а контраатаките на украинеца ставаха все по-опасни. В петия рунд германецът получи много попадения, а Усик уверено водеше по точки. Все пак и Хук успя да нанесе удар и докара мача до шести рунд.

Германецът си позволи няколко удара под пояса и получи забележки от реферите. Той оцеля по чудо в седмия рунд, в който беше изцяло принуден да се защитава. В осмия късметът за малко да се усмихне на Хук, тъй като Усик се подхлъзна и той веднага успя да му нанесе удар в тила, докато е паднал, за което му бяха отнети точки. Деветият рунд отново беше изцяло за украинеца, който отново получи дежурните удари под пояса, което явно разяри Усик.

В десетия рунд той подложи Хук на канонада от удари, германецът с мъка се задържаше прав и реферите прекратиха мача – победа на Усик с технически нокаут и полуфинал в Световните боксови суперсерии.

тагове: