Начало Бокс Братя Пулеви изнесоха лекция пред студенти по журналистика (ВИДЕО)

Братя Пулеви изнесоха лекция пред студенти по журналистика (ВИДЕО)

Братя Пулеви изнесоха лекция пред студенти по журналистика (ВИДЕО)
0

Може ли боксът да продава тигани? На този въпрос отговориха звездните братя Кубрат и Тервел Пулеви пред студенти по журналистика. Най-добрите ни представители в професионалния бокс бяха специални гости на открита лекция на д-р Камен Кирилов. 

Джордж Форман е велик боксьор, двукратен шампион в свръхтежка категория. Мнозина обаче асоциират името му с известна марка кухненско оборудване. През 1999 г., след като вече се е отказал от професионалния спорт, Форман продава името си като рекламно лице. И печели от това над 100 милиона долара, докато в златните си години на ринга изкарва 5 милиона.

Едно е да вземат най-доброто лице, да има най-добрия продукт и да не могат да направят реклама„, коментира Кубрат Пулев.

Студентите по журналистика и връзки с обществеността се запознаха с тънкостите на рекламата от първо лице.

Спонсорството е важна част от спорта„, подчерта Кубрат.

Репортаж на Виолета Манчева и оператор Димитър Карамитев

„В Германия години наред най-добър посланик за компаниите е детето, на второ място кучето. Лицата от спорта продават много повече от актьори и от секса. Всички твърдят, че сексът продавал всичко – не е така“, обясни д-р Камен Кирилов.

Братя Пулеви споделиха пред студентите, че пътят към всеки успех е труден, но посока винаги има.

Няма начин да няма начин – това е най-доброто мото. Има уникални кадри, които самата политика на България трябва по някакъв начин да задържи, да ги мотивира да останат тук. Този университет не е по-лош от Харвард, може би латексът е различен„, заяви Кубрат.

След лекцията не липсваха желаещи да се снимат с шампионите, а те от своя страна подариха на преподавателя боксови ръкавици.

Едно рекламно лице не е безгласна буква, а участва в процеса на работа на каквито и да са реклами„, посочи студентката Виктория.

„Най-интересната част за мен беше това което разказаха за отговорността в рекламата как една важна личност като тях да повлияят на масовата публиката за един продукт“, добави Кристина.