Начало Бокс Братята Кличко остават верни на Украйна

Братята Кличко остават верни на Украйна

Братята Кличко остават верни на Украйна
0

Бившите световни шампиони по бокс братята Кличко – Владимир и Виталий разкриха, че многократно са били изкушавани с предложения за смяна на гражданството. Легендарните боксьори обаче остават верни на своята родина Украйна.

„Първата оферта дойде през 1992 година. Тогава станах световен шампион по кикбокс. Канадски промоутър дойде и ми направи предложение да замина с него. Тогава още учех, брат ми беше малък, не можех да оставя всичко и да тръгна просто така“, каза по-големият брат Кличко.

През 1996 година по-малкият брат Кличко – Владимир стъпва на най-високото стъпало на Олимпийските игри в Атланта. След триумфа идват и неговите предложения за смяна на паспорта.

,,Веднага след олимпийските игри пристигнаха оферти. Много, много предложения, но нищо не би променило цвета на паспорта ми“,  каза Владимир.

Бившият професионален боксьор и настоящ кмет на украйнската столица Киев – Виталий, признава, че има две гражданства, но никога не би се отказал от украинското.

„Имаше официални предложения, подписани от лидерите на партии, градове, официални писма, но с какво ще се промени живота ми? Признавам, имам две гражданства – съветско преди много години и украинско“, коментира депутатът.

,,Ако се откажа от украинското гражданство, как това ще се отрази на моята страна и сънародниците ми? Как ще го приемат? Няма да мога да се гледам в огледалото, ако го направя“, каза Виталий.

През 2016 година Витaлий Кличкo бe удocтoeн от Cвeтoвния бoкcoв cъвeт cъc звaниeтo ,,Вeчeн cвeтoвeн шaмпиoн в тeжкa кaтeгoрия‘‘.