Начало Бокс Бригс все още има надежди за двубой с Тайсън

Бригс все още има надежди за двубой с Тайсън

Бригс все още има надежди за двубой с Тайсън
0

Бившият световен шампион в тежка категория на WBO Шанън Бригс все още се надява на битка с Майк Тайсън. Това сподели самият той пред badelfthook.com и „Еverlast TalkBox Podcast“.

„Изпълнен съм с надежда, че ще имаме сделка в следващите 48 часа. Мисля, че ще се случи. Вярвам силно в това“, заяви ветеранът.

През април 49-годишният боец подписа с организацията за бокс без ръкавици „Bare Knuckle Fighting Championship“, а наскоро се появиха слухове, че битката с 53-годишния Майк Тайсън ще е именно с голи ръце. За последно Бригс трябваше да се изправи срещу Фрес Куендо през 2017-та, но се провали на допинг тест. В кариерата си Бригс има 60 победи и 6 загуби. Той дебютира на професионалния ринг през 1992, а пет години по-късно побеждава Джордж Форман. „Оръдието“, както още е наричан Бригс, има и срещи с Ленъкс Люис и Владимир Кличко.

Наскоро се появи и информация, че Майк Тайсън може да се завърне на ринга, но срещу стар негов познайник, а не Шанън Бригс. Става въпрос за Ивендър Холифийлд, който вече има две битки с „Железния“, но е готов за още една благотворителна битка.

Самият Майк твърди, че се чувства във форма, което изглеждаше напълно вярно в последните видео клипове публикувани от него.

„Всичко, което правя е да вляза във форма. Чувствам се неудържим в момента. Отново се чувствам като в разцвета си. Боговете на войната разпалиха егото ми и пожелаха отново да отида на война. Представете си, че изляза на ринга и се бия и помогна на всички хора, които са пристрастени към наркотиците или са бездомни. Дали бих участвал в UFC двубой? Никога не знаете какво може да се случи. Напоследък се чувствам добре. Така че не се знае“ , заяви Тайсън, взимайки участие в инициативата „Play Apart Together“, цитиран от fight-bg.com.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".