Начало ММА Вердум след UFC 249: Удряха ме и не направих нищо
0

Вердум след UFC 249: Удряха ме и не направих нищо

Вердум след UFC 249: Удряха ме и не направих нищо
0

Бишият шампион в тежка категория на UFC, Фабрицио Вердум, разказа как е преминала битката с Алексей Олейник на UFC 249 според него и защо е разочарован от представянето си в клетката срещу руснака.

„Движех се много по време на тренировките ми, но по време на боя напълно приех играта му и спрях. Имах чувството, че се задушавах, удряше ме и аз не реагирах“, разкри майсторът на бразилското джу-джицу пред MMAfighting.com.

Олейник бе избран за победител с единодушно съдийско решение, като само един от арбитрите край клетката бе отсъдил втория рунд в полза на бразилеца. Това бе първа битка за Вердум от 2018-та насам, тъй като боецът трябваше да изтърпи наказание заради употреба на допинг.  Последната победа в кариерата на 42-годишния ветеран бе през 2017-та.

„Показах, че мога да поема удари. Трябва много да се постараеш, ако искаш да ме победиш. Никога няма да се откажа, или да кажа „Стига толкова!“.  Трябва да ме нокаутираш, или да ме накараш да ме хванеш със събмишън. Сърцето ми беше в октагона, но мен ме нямаше“, добави един от малкото бойци, които държат победи на Федор Емелианенко.

Към този момент Вердум има още един задължителен двубой в UFC според договора му с организацията.

„Дори и да бях спечелил, нямаше да съм щастлив с представянето си. Знам, че мога повече. Най-лошото чувство е, когато знаеш, че си способен на повече, но не можеш да го покажеш“, заключи екс-шампионът.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".