Начало ММА Джон Джоунс в тежка категория през 2020 г.
0

Джон Джоунс в тежка категория през 2020 г.

Джон Джоунс в тежка категория през 2020 г.
0

От доста време шампионът на UFC в лека тежка категория Джон Джоунс говори за качване при „големите“ момчета, като изглежда този момент ще настъпи съвсем скоро.

През септември „Боунс“ намекна за голям мач, който го очаква и сега призна, че всъщност е опитвал да си уреди двубой с носителя на пояса при най-тежките Стипе Миочич. До сделка така и не се е стигнало, но Джоунс е станал още по-сериозен в намерението си да качи категорията и да се изправи срещу хърватина за титлата му.

„Опитвах да си уредя мач със Стипе Миочич. Мислех, че ще се случи, но вместо това ще гледаме Стипе срещу Ди Си 3 (трети двубой между Миочич и Даниел Кормие, б. а.). Но в онзи момент бях наистина готов за тежката категория и ме сърбяха ръцете да се пробвам срещу някой от големите момчета“, каза Джоунс на пресконференцията преди UFC 247 през февруари.

Шампионът в лека тежка категория добави, че за пръв път се е замислил дали да не качи килограми след победата с неединодушно съдийско решение над Тиаго Сантош през юли. Тогава, след като добави маса и мускули към тялото си, 32-годишният нюйоркчанин се е зачудил как би се представил срещу най-големите бойци в UFC. Джоунс е категоричен, че преходът е съвсем близо и е много вероятно да се случи още през следващата година.

Снимка: БТА

„Ще е наистина скоро. Няма да се изненадам ако е през 2020 г. Съвсем скоро тежах 108 кг. В момента живея с нутрициониста си и съм си направил фитнес в гаража у дома, чувствам се готов. Тежа 104 кг и имам плочки“.

При успешна защита на титлата си срещу Доминик Рейес през февруари, Джоунс е уверен, че преминаването му в тежка категория ще бъде неизбежно.

„Възможността е много голяма. Винаги ще има някой следващ. Но имам чувството, че разчистих категорията и сега чакам да дойде ново предизвикателство. Няма да задържам титлата. Не се крия от никого. Избрах Доминик, защото той изглежда като най-добър от претендентите, а аз съм готов да превзема света“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.