Начало Бокс Четири финала за българския бокс в Румъния
0

Четири финала за българския бокс в Румъния

Четири финала за българския бокс в Румъния
0

Четирима българи се класираха за финалите на силния турнир „Gheorgheni Open“, който се провежда в Румъния. Родните боксьори постигнаха победи в своите категории от надпреварата, която е за ученици, юноши и девойки. Участие в нея взеха близо 250 състезатели от 13 държави. Така те ще се бият в неделя за златни медали.

Ангел Димитров (48 кг) срази с 5:0 съдийски гласа представителя на домакините Алберто Борлан и ще срещне утре друг румънец – Давид Варга. При 57-килограмовите Викторио Илиев наложи волята си над Арун Тудориу (Рум) с 3:2 гласа, а за титлата ще спори с азера Газимзаде Мухамадали. Константин Костов (60 кг) се справи с категоричното 5:0 с унгареца Андраш Майлат и от златото го дели местния боксьор Стефан Ставри. В категория до 80 килограма Ивайло Петров показа характер срещу друг унгарец – Солт Дунай и също постигна успех с 3:2 гласа. Така в неделя той ще срещне румънеца Козмин Булеу.

Така четиримата продължават участието си в турнира в северната ни съседка. Освен тях, медал спечели и Татяна Любенова (70 кг), която взе бронз.