Начало ММА Джони Еблен се окичи с титлата на Белатор в средна категория (ВИДЕО)

Джони Еблен се окичи с титлата на Белатор в средна категория (ВИДЕО)

Джони Еблен се окичи с титлата на Белатор в средна категория (ВИДЕО)
0

Американецът Джони Еблен е новият шампион на Белатор в средна категория. 30-годишният състезател спечели пояса при 84-килограмовите, побеждавайки досегашния крал на дивизия Гегард Мусаси в главното събитие на галавечерта „Белатор 282“.

Еблен се поздрави с победата след изиграването на всичките 5 рунда, в които доминираше и в стойка, и на земята. След 25 минути екшън, съдиите край клетката отсъдиха единодушно (50-45, 50-45 и 50-45) в полза на непобедения шампион, който има 12 победи и 0 загуби в профи кариерата си.

Еблен бе агресорът през всичките 5 рунда и успя да нанесе далеч по-точните и критични попадения. Мусаси получи два изключително тежки удара още в първия рунд, като шампионът дори бе изпратен в нокдаун, но успя да се съвземе навреме.

Еблен диктуваше случващото се в клетката и благодарение на добрата си борба, той на няколко пъти повали Мусаси. 36-годишният ветеран така и не намираше начини да се предпази успешно от влизанията на Еблен и опитите му за тейкдаун.

В стойка нещата също не изглеждаха никак добре за Мусаси, който така и не намери противодействие за обратния гард на претендента. Еблен умело мискираше атаките си и повечето му пуснати удари намираха целта.

Най-доброто оръжие на Мусаси бяха неговите лоу-кикове, но те бяха прекалено редки, за да отблъснат Еблен назад.

Това е едва втората загуба за Мусаси от 2016-та насам, като за последно роденият в Иран нидерландец загуби от Рафаел Ловато през 2019-та. Еблен се превръща в седмия човек, който печели титлата в средна дивизия.