Начало ММА Мусаси ще защитава пояса срещу непобеден боец в „Белатор“ (СНИМКА)

Мусаси ще защитава пояса срещу непобеден боец в „Белатор“ (СНИМКА)

Мусаси ще защитава пояса срещу непобеден боец в „Белатор“ (СНИМКА)
0

Гегард Мусаси ще защитава титлата си в средна категория на „Белатор“ за пореден път. Легендарният боец ще спори в клетката срещу непобедения Джони Еблен. Двамата ще се срещнат на събитието „Белатор 282“, което ще се проведе на 25 юни (24 юни в САЩ) в Ънкасвил, Кънектикът.

Легендата Мусаси има баланс от 49 победи, 2 равенства и 7 загуби в своята професионална ММА кариера. Нидерландецът е спечелил цели 40 срещи преди финалния гонг (28 с нокаут и 12 след събмишън). Бившата звезда на UFC и сегашна на „Белатор“ е в серия от четири поредни успеха. Балансът му в „Белатор“ е 7 победи и само 1 загуба (от Рафаел Ловато-младши). Мусаси не познава „вкуса“ на загубата от 22 юни 2019 година. В последните си две срещи той последователно защити шампионския пояс срещу Джон Солтър в средата на 2021 година и срещу Остин Вандерфорд – през този февруари.

Джон Еблен е с баланс от 11 успеха и нито едно поражение в своята ММА кариера. Амеирканецът е спечелил 6 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 1 след събмишън). 30-годишният боец е част от „Белатор“ от 2019 година. За този период от около 3 години той постигна 7 успеха в 7 срещи. В средата на този март Еблен победи с решение Джон Солтър на събитието „Белатор 276“.