Начало ММА Боец на Белатор подписа и ще дебютира в UFC

Боец на Белатор подписа и ще дебютира в UFC

Боец на Белатор подписа и ще дебютира в UFC
0

Американският боец от нигерийски произход Чиди Нжокуани подписа договор с UFC. Той вече получи и първи сблъсък в октагона. Роденият в Лас Вегас боец ще срещне в октагона Марк-Андре Барио. Двамата ще спорят в средна категория на събитие на организацията, което ще се проведе на 5 февруари 2022 година.

Чиди Нжокуани има баланс от 20 успеха и 7 поражения в ММА. Той е спечелил 13 срещи преди финалния гонг (12 с нокаут и 1 след събмишън). 32-годишният боец има сериозен опит в конкурентната организация – Белатор. За тях Нжокуани е изиграл 8 срещи, от които е спечелил 5 и е загубил 3. За последно американецът от нигерийски произход беше част от друга известна ММА верига – LFA, където през септември 2020 година надделя над Кристиян Торес с технически нокаут във втория рунд. В последния си сблъсък, състоял се на 7 септември 2021 година „Претендетските серии на Дейна Уайт“, Нжокуани впечатли, отказвайки в третия рунд Марио де Соуса, след което получи и договора с UFC.

Марк-Андре Барио е с баланс от 13 победи и 4 загуби в ММА. Цели 9 срещи той е спечелил преди финалния гонг (всичките с нокаут). Канадецът се намираше в серия от 8 поредни успеха до дебюта му в най-известната ММА организация в света. Поражение от Андрю Санчес през май 2019 година, прекъсна хубавата серия. Загуби от Криштоф Йотко и Джи Юн Парк доведоха почти до приключване на кариерата на Барио в UFC. 31-годишният боец обаче „грабна“ последния шанс, нокаутирайки Абу Азайтар в края на този март, след което победи и Далча Луджамбула за първи два успеха в UFC.