Начало ММА Близък до Нейт Диаз ще дебютира в октагона

Близък до Нейт Диаз ще дебютира в октагона

Близък до Нейт Диаз ще дебютира в октагона
0

Американският боец Ник Максимов, който подписа с UFC през юни, получи първи сблъсък в най-известната верига за смесени бойни изкуства. Той ще спори с друг дебютант – Коди Бръндадж на събитието UFC 266, което ще се проведе през този уикенд в Лас Вегас, Невада. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

23-годишният Максимов е смятан за голям талант в смесените бойни изкуства. Състезава се в лека – тежка категория. Той е близък с Нейт Диаз и тренира в академията на двамата братя Диаз – Нейт и Ник.

Максимов има баланс от 6 успеха и нито едно поражение в професионалната си ММА кариера. Цели 5 срещи той е спечелил преди финалния гонг (2 с нокаут и 3 след събмишън).

180-сантиметровият боец стартира при професионалистите през 2018 година, като преди това има 3 успеха в 3 битки при аматьорите. В първата си професионална среща, Максимов отказва след едва 23 секунди Ник Пиецух в King Of The Cage – KOTC.

Година по-късно следва успех със събмипън във втория рунд срещу Бруно Касияс, а само 2 седмици след този сблъсък, Максимов влиза в клетката отново и отказва още в първия рунд Уилям Хоуп.

Миналата година той изигра три срещи. През януари американецът надделя със събмишън в първия рунд над Робърт Аленсуърт. При дебюта му в LFA, през септември, Максимов победи Джони Джеймс -младши отново със събмишън. В последната си среща, състояла се на 17 ноември, той победи Оскар Кота с решение на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, с което си спечели последващ договор с UFC.

Коди Бръндадж е с баланс от 6 победи и само 1 загуба в ММА. Той е спечелил 5 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 2 след събмишън). 27-годишният американец стартира професионалната си кариера едва преди 2 години. В първите си 5 срещи Бръндадж не оставя шанс на опонентите си, но на 1 септември 2020 година губи с технически нокаут в първия рунд от Уилям Найт на „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Този февруари той се завърна на победния път, събмитвайки в третия рунд Джоузеф Кропшот в LFA, след което подписа договор с UFC.