Начало ММА Официално: Аройо ще спори с Михайлидис през ноември

Официално: Аройо ще спори с Михайлидис през ноември

Официално: Аройо ще спори с Михайлидис през ноември
0

Антонио Аройо ще спори в октагона срещу Андреас Михайлидис на събитието UFC Fight Night 184, което ще се проведе на 14 ноември. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Аройо има баланс от 9 победи и 3 загуби в ММА. Той е спечелил цели 8 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 4 след събмишън). Бразилецът стартитра кариерата си в смесените бойни изкуства през 2014 година. Интересното е, че в първите си 9 двубоя в клетка, състояли се между юли, 2014 година и юли, 2018 година, той побеждава или губи още в първи рунд (7 успеха и 2 поражения). През 2018 и 2019 година, Аройо записва два успеха в „Претендентските серии на Дейна Уайт“, които му осигуряват и договор с UFC.

В първия си двубой за най-известната ММА верига в света, обаче 31-годишният боец губи от Андре Муниз на събитието UFC Fight Night 164, с което спира и серията си от 5 поредни спечелени срещи.

Михайлидис е с баланс от 12 успеха и 4 поражения в ММА. Цели 91% или 11 от 12 срещи, той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 4 след събмишън). Интересното е, че пъривата си загуба в клетка, гръкът претърпява от българския боец Емил Захариев през 2010 година. Успехът за нашенецът идва след технически нокаут във втория рунд. И Михайлидис подписа с UFC през миналата година, както Аройо. В първия си двубой в октагона, провел се през юли тази година, той загуби от Модестас Букаускас с технически нокаут в първия рунд, с което приключи серия от 3 поредни победи.