Начало ММА Двоен шампион в ACA ще дебютира в UFC

Двоен шампион в ACA ще дебютира в UFC

Двоен шампион в ACA ще дебютира в UFC
0

Алберт Дураев, който е бивш двоен шампион в Absolute Fighting Akhmat – ACA, подписа и ще дебютира в UFC. Той е бивш носител на поясите на чеченската организация в полусредна и средна категория и се намира в серия от 9 поредни победи.

Припомняме, че „Мачете“ трябваше да подпише с най-известната ММА верига в света още през 2019 година, но до договор тогава така и не се стигна.

Дураев има баланс от 14 победи и 3 загуби в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 9 след събмишън). 32-годишният боец, който е роден във Волгоград, Русия, не беше влизал в клетката за професионален двубой повече от 3 години, но на този 14 септември Дураев впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, събмитвайки още в първия рунд Кайо Бетанкурт, след което получи така чаканият договор с UFC.

Алберт Дураев вече има и първи съперник и дата за сблъсък в октагона. Това ще бъде Алесио де Кирико. Италианецът Де Кирико има баланс от 13 победи и 6 загуби в ММА. Цели 10 сблъсъка той е спечелил преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън). 31-годишният боец беше в серия от 2 поредни успеха през 2018 година, но през 2019-a изгуби и двете битки, в които взе участие. През юни Кевин Холанд съумя да го победи с решение на събитието UFC Fight Night 154, а в краят на септември и Махмуд Мурадов надделя над де Кирико с решение, вкарвайки италианския боец в серия от загуби. Негативната му серия продължи и пред миналата година, след поражение от ветерана Зак Къмингс. През този януари, Де Кирико се завърна на победния път, нокаутирайки Хоакин Бъкли в средата на първия рунд в сблъсък, който беше част от събитието UFC on ABC 1, но в края на този август Абдул Разак Алхасан го нокаутира след само 17-секунден двубой.