Начало ММА Непобеденият Коси най-накрая ще дебютира в UFC

Непобеденият Коси най-накрая ще дебютира в UFC

Непобеденият Коси най-накрая ще дебютира в UFC
0

Орион Коси ще спори в октагона срещу Филип Роуи на събитието UFC Fight Night 193, което ще се проведе на 31 юли. Сблъсъкът ще бъде полусредна категория. Коси трябваше да дебютира срещу Николас Далби през ноември 2020 година, но срещата тогава пропадна.

Коси е непобеден в ММА. Той е спечелил всичките си 7 срещи при професионалистите като и седемте двубоя са приключили преди финалния гонг (6 с нокаут и 1 след събмишън). 26-годишният боец стартира професионална кариера в смесените бойни изкуства през 2018 година. В първите си три двубоя в клетка, Коси надделява над съперниците си за общо време под 3 минути (още в първи рунд на всеки един от сблъсъците). Той беше част от „Bear River FC“, преди да впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, побеждавайки Мат Диксън с технически нокаут в третия рунд през август 2020 година, след което подписа с UFC.

Филип Роуи е с баланс от 7 победи и 3 загуби в ММА. Всичките си срещи той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). 30-годишният американец стартира по най-лошия възможен начин своята професионална кариера в смесените бойни изкуства, губейки първия си сблъсък с технически нокаут в първия рунд през 2014 година, а при следващото си влизане в клетката – през 2015 година, губи отново. От тогава насам Роуи записва 7 поредни победи в различни ММА федерации, последната от които беше срещу Леон Шабазян с технически нокаут в третия рунд на „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Това му представяне му спечели договор с най-известната ММА верига в света. През този февруари, Роуи дебютира в UFC, падайки от Гейбриъл Грийн с решение на UFC 258, с което спря серията си от победи.