Начало Бокс Усик: Ще бъде по-трудно за Джошуа

Усик: Ще бъде по-трудно за Джошуа

Усик: Ще бъде по-трудно за Джошуа
0

Олександър Усик смята, че сблъсъкът между него и Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория ще бъде по-труден във психическо естествено за защитаващия коланите си английски боксьор.

„Ще бъде по -трудно за него, защото ще защитава титлите си и ще се бие у дома си“, сподели Усик пред „TheGuardian“.

„Плешив човек пристига в родината му и ще търси голяма битка. За мен ще бъде голямо удоволствие да боксирам тук отново. Обичам Лондон и Великобритания и това е моето щастливо място. Но не показвам много емоциите си и не мисля, че трябва“, добави още Усик.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Липсата на нерви ще ми помогне. Няма да съм нервен. Защо бих бил? Това не би променило нищо. Няма да ставам по-силен, само по-слаб. Ще бъда спокоен и уверен и вероятно ще прочета книга преди сблъсъка или ще гледам филм и ще говоря с близките си или със сина си. Изобщо няма да се нервирам“, завърши Усик.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.