Начало ММА Непобеден боец от Белатор ще дебютира в UFC

Непобеден боец от Белатор ще дебютира в UFC

Непобеден боец от Белатор ще дебютира в UFC
0

Манди Бьом, която е бивш боец на Белатор и преди 2 седмици подписа с UFC, вече получи първи противник в октагона. Това ще бъде Тейла Сантос. Двете ще се изправят една срещу друга на събитието UFC 265, което ще се проведе на 14 август. Срещата ще бъде в категория „муха“.

Германката Бьом стартира професионалната си кариера в ММА през 2016 година в най-известната немска верига за смесени бойни изкуства – German Fighting Championship – GMC. В първия си двубой Бьом отказва още в първия рунд Сандра Редегелд. Година по-късно тя надделява и над Йоана Роперц със събмишън в първия рунд.

В края на 2017 година в „нейна жертва“ се превъръща Петра Касткова, а през февруари 2018 последва и успех с решение над Диана Тавареш.

Само минута трябваше на Бьом да победи с технически нокаут в първия рунд Лили Пенегирико на събитието GMC 16, провело се на 1 септември 2018 година.

Успех със събмишън в третия рунд над Джейд Мейсън-Уонг през май 2019 година година привлече интереса на Белатор, които предложиха договор на германката

Още при дебюта си за компанията, Бьом победи с решение Грие Ико на събитието Белатор 247, състояло се 1 октовмри 2020 година като това е и последната среща за германката в клетката.

Тейла Сантос е с впечатляващия баланс от 17 успеха и само 1 поражение в ММА. Цели 12 срещи тя е спечелила преди финалния гонг (10 с нокаут и 2 след събмишън). 27-годишната бразилка беше в серия от 14 победи, преди през 2018 да впечатли с 15-я си пореден успех, постигнат над Естефани Алмейда с единодушно съдийско решение на „Претендентските серии на Дейна Уайт“. След това тя получи договор с UFC, но при първото си влизане в октагона допусна и първа загуба в своята професионална ММА кариера – от Мара Борея с раздвоено решение на UFC Fight Night 144. От тогава насам обаче Сантос постигна два успеха – над Моли Маккан и над Джилиън Робъртсън, с което влезе отново в победна серия.