Начало ММА Белатор обявиха нов супер сблъсък

Белатор обявиха нов супер сблъсък

Белатор обявиха нов супер сблъсък
0

Втората най-рейтингова американска ММА организация (след UFC) Белатор, разкри нов страхотен двубой. На 25 февруари Гегард Мусаси ще защитава титлата си в средна категория срещу Остин Вандерфорд в главния сблъсък на събитието Белатор 274. Бойната гала ще се проведе в Дъблин, Ирландия.

Гегард Мусаси има баланс от 48 победи, 2 равенства и 7 загуби в ММА. Нидерландецът е спечелил цели 39 срещи преди финалния гонг (27 с нокаут и 12 след събмишън). 36-годишният боец се намираше в серия от 8 поредни успеха в UFC и Белатор в периода февруари 2016 година до юни 2019 година, но Рафаел Ловато-младши го победи с единодушно решение в главния сблъсък на събитието Белатор 273. От тогава насам обаче Мусаси записа три поредни победи. Успех над Лиото Мачида, след което дойде сблъсък за титлата в средна категория срещу Дъглас Лима, който Мусаси спечели с решение на Белатор 250, с което взе шампионския колан. В първата си защита на титлата, нидерландецът надделя над Джон Салтър с нокаут в първия рунд в средата на август.

Остин Вандерфорд е с баланс от 11 успеха и нито едно поражение в ММА. Той е спечелил 6 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 3 след събмишън). 31-годишният американец е спечелил и 4-е си двубоя при аматьорите, а от март 2017 година е част от професионалистите. Преминал е през различни американски ММА организации, а през 2018 година записва успех със събмишън във втория рунд над Анджело Тревино в „Претендентските серии на Дейна Уайт“, но не получава договор с UFC. От 2019 година той е част от Белатор като за периода до момента е спечелил 5 поредни победи от 5 срещи, последната от които беше през тази година – успех с решение над Фабиан Едуардс на събитието Белатор 259.

Припомняме, че вчера стана ясен друг супер сблъсък на организацията – Райън Бейдър срещу Валентин Молдавски. Двамата излизат в спор за абсолютната титла в тежка категория на събитието Белатор 273, което ще се състои на 29 януари в Аризона, Тексас.