Начало ММА Бейдър и Молдавски излизат в спор за абсолютната титла в Белатор (СНИМКА)

Бейдър и Молдавски излизат в спор за абсолютната титла в Белатор (СНИМКА)

Бейдър и Молдавски излизат в спор за абсолютната титла в Белатор (СНИМКА)
0

Райън Бейдър и Валентин Молдавски, които са шампиони на Белатор в тежка категория, ще се изправят един срещу друг в спор за абсолютната титла в категорията. Двубоят оглави събитието Белатор 273, което ще се състои на 29 януари в Аризона, Тексас.

Американецът Бейдър държи редовния пояс, а руснака е с временната титла.

Интересното е, че Райън загуби в един от послендите си сблъсъци в клетката шампионския пояс в полутежка категория от друг руснак – Вадим Немков.

Бейдър има баланс от 28 победи и 7 загуби в ММА. 38-годишният боец е спечелил 15 срещи преди финалния гонг (12 с нокаут и 3 след събмишън). Между 2016 и 2020 година Бейдър се намираше в серия от 7 поредни победи, започната в UFC и продължена в Белатор, но тя приключи при загубата на американеца от Немков през август, но в полутежка категория. Последва успех с решение над Лиото Мачида, а този октомври Бейдър падна от Кори Андерсън с технически нокаут след едва 51 секунди двубой, но срещата отново беше в полутежка категория.

Валентин Молдавски е с баланс от 11 успеха и само 1 поражение в ММА. Четири срещи той е спечелил преди финалния гонг (1 с нокаут и 3 след събмишън). 29-годишният руснак е бивш боец на японската RIZIN, като единствената му загуба датира в последния сблъсък за компанията – поражение с неединодушно решение от Амир Алиахбари

Молдавски е с рекорд 11-1 в ММА и е в серия от 6 поредни победи. Той спечели временната титла след успех на Тимъти Джонсън с решение през юни тази година. Валентин приключва 4 от срещите си. Единствената му загуба е с решение от Амир Алиакбари през 2016 година. От тогава насам Молдавски подписа с Белатор и е спечелил всичките си срещи в американската ММА организация. За последно той влезе в клетката в края на юни, надделявайки над Тимъти Джонсън в главния дуел на събитието Белатор 261.