Начало Самбо и бойно самбо Двама българи участваха в турнира „Владимир Куликов“ в Москва

Двама българи участваха в турнира „Владимир Куликов“ в Москва

Двама българи участваха в турнира „Владимир Куликов“ в Москва
0

Двама български самбисти взеха участие в 26-тото издание на турнира в памет на европейския шампион по самбо „Владимир Куликов“. Елитното събитие, в което участваха само бойци с покани, се проведе на 11-и декември в Москва. Българите, които участваха в битките бяха Емил Незиров и Димитър Стоянов.

Сребърният медалист от световно първенство по бойно самбо Незиров трябваше да се състезава в по-високата за него категория до 79 килограма. Той се изправи срещу таджикистанеца Рамзан Джумаев, който може да се похвали с трето място от шампионата на Азия във визитката си. За съжаление, българинът загуби по точки.

Другият ни представител на турнира, Димитър Стоянов от „Шун Джудо“, се състезава в стила спортно самбо в категория до 64 килограма. В първата си среща многократният медалист от републикански първенства по джудо и самбо се изправи срещу Давлатьом Хармоев от Узбекистан. Битката бе оспорвана до последната минута, когато Стоянов допусна грешка и бе отказан с ключ на ръката.

Освен битки в тези две категории, на турнира в памет на европейския шампион Владимир Куликов се изигра и специален двубой в тежка категория между представители на Русия и Камерун.

Вижте пълен запис от битките.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".