Начало Видео Емил Незиров: Успехът на световното е детската ми мечта (ВИДЕО)

Емил Незиров: Успехът на световното е детската ми мечта (ВИДЕО)

Емил Незиров: Успехът на световното е детската ми мечта (ВИДЕО)
0

Емил Незиров е едно от имената в българския боен спорт, което ни донесе международна слава през 2020-та година. Националът по бойно самбо стигна до финал на Световното първенство в Нови Сад (5-7 декември) и си тръгна със сребро.

Състезателят на Спортен клуб по самбо „САМБО-ДЕТИ”, който  бе обявен и за „Най-добър спортист на годината в Благоевград“, бе единственият ни представител в тази тежка дисциплина и успя да стигне до финалите в категория до 68 кг. след три победи. Във финала имаше изключително тежка задача – изправи се срещу световния и европейски шампион за 2018-та година Шейх-Мансур Хабибулаев от Русия.

Освен самбо, Незиров тренира граплинг и ММА. Личен треньор му е Владислав Кънчев, а съдбата изпрати двамата на спортния терен в един град в един уикенд. Подробности за тази любопитна история разказва Борис Тонев във видеото:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".