Начало Бокс Чолов и Росенов излизат в битки за златото на Европейското

Чолов и Росенов излизат в битки за златото на Европейското

Чолов и Росенов излизат в битки за златото на Европейското
0

Двама български боксьори ще спорят днес за европейските титли в своите категории на шампионата на Стария континент за младежи, който се провежда в Будва, Черна гора.

Това са Радослав Росенов в категория до 60 кг и Уилям Чолов – при 75-килограмовите. И двамата ще имат за противници руски боксьори.

Първи на ринга в днешната финална сесия на Европейското първенство за младежи ще излезе Радослав Росенов. Негов противник ще бъде Алексей Шендрик. Срещата е под номер 4 в последния ден от шампионата, който стартира в 18:00 часа с финала при най-леките – до 52 кг.

В осмата среща от финалите ще видим отново българско участие. Уилям Чолов ще се опита да спечели европейското златото, а негов противник отново е руски боксьор – Аким Павлюков.

Пълна програма на финалните битки при младежите може да видите ТУК.

Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (над 92 кг) вече спечелиха бронзовите медали за страната ни от форума.

Интересното е, че от общо 13 категории при младежите, Русия има финалисти в цели 8. Втори са Украйна с 4, Армения имат 3 състезатели, а България, Грузия и Испания са с по 2 представители. Домакините от Черна гора, Германия, Израел, Чехия и Беларус – имат по един боксьор.