Начало Бокс COVID-19 отложи за догодина Световното по бокс за жени
0

COVID-19 отложи за догодина Световното по бокс за жени

COVID-19 отложи за догодина Световното по бокс за жени
0

Пандемията от коронавирус отново започна да променя плановете на спортистите из целия свят. Този път жертва на COVID-19 стана шампионатът на планетата по бокс при дамите.

Днес стана ясно, че Световното първенство, което трябваше да се проведе в Турция, няма да се състои. Причината – нарасналите случаи на заразени в международен мащаб.

Шампионатът бе предвиден да се състои в Истанбул от 4 до 18 декември. От Международната федерация по бокс АИБА обаче взеха решение, че има повишен риск от зараза за участници, съдии, делегати, организатори и всички, които ще бъдат част от първенството.

В резултат се е стигнало до становище Световното първенство за жени да бъде преместено за друга дата, през следващата година. Тепърва се очаква решение относно това дали шампионатът ще остане в Турция, или ще бъде връчен на друга държава. Най-вероятно той ще бъде поставен през пролетта на 2022-ра.

Припомняме, че националният ни тим за жени бе на лагер на високопланинската база в Белмекен, подготвяйки се за турнира. Сега треньорският щаб – Ангел Ангелов, Петър Лесов и Фикрет Ереджебов ще трябва да промени плановете си и да начертае нов път за момичетата.